Jorden rundt i 80 dage

- Utrolig frit efter Jules Verne

Forestillingen er ikke længere på teatrets repertoire.

Denne forestilling er en nutidig dramatisering og gendigtning af Jules Vernes klassiker ”Jorden Rundt i 80 Dage”.

Da den unge omflakkende kvinde, Passepartout, får arbejde som personlig assistent hos den ensomme rigmand Phileas Fogg, tror hun, at hun har sikret sig en tryg og stabil tilværelse.
Men Fogg har sat sig for at bevise, at verden med moderne teknologi er blevet så lille, at den kan overvindes i et snuptag.
Han lægger derfor sit trygge liv bag sig og tager Passepartout med ud på en rejse i, hvad der viser sig at være en helt ukendt verden. En verden præget af overvågning. En verden der giver uforudsete forhindringer, men også en verden der rummer et møde med kærligheden som ingen af dem havde set komme…

Varighed
60 minutter

Målgruppe
For alle ned til 8 år / 2. klasse

Premiere første gang den 27. februar 2016 på Grønnegade Teater
Forestillingen er støttet af STATENS KUNSTFOND


Interview med holdet bag

Der ligger mange tanker bag tilblivelsen af en forestilling, og Jorden rundt i 80 dage er ikke anderledes. Men det er ikke så tit at man som publikum får indsigt i disse tanker de medvirkende gør sig. På Grønnegade Teater vil vi gerne tilbyde publikum et kig ind “bag scenen” og har derfor stille nogle af de medvirkende en række spørgsmål omkring deres arbejde med forestillingen.
Vi har spurgt instruktør Mia Lipschitz, scenograf Mona Smith og medlem af vores digital advisory Board Michael Valeur om hvad de har gjort sig af tanker vedr. vores udgave af Jules Vernes klassiske fortællling…


se hele artiklen

Jorden Rundt i 80 dage - trailer

Leg med kortet, så kommunen ser ud som du ser den indeni!

Jo tættere noget er på, desto mere synes vi, at vi har til fælles. Men når det bliver lettere at rejse meget langt på ingen tid, kan det godt føles som om hele verden rykker tættere på. Som om verden er blevet mindre. Det var den følelse man fik på Jules Vernes tid, når man pludselig kunne rejse hurtigere rundt i verden. Man kunne pludselig føle at man havde mere til fælles – også med dem der boede længere væk. Lige nu er det som om computeren og internettet har gjort verden endnu mindre. Vi kan komme i kontakt med det meste af verden på ingen tid. Nogen gange er det endda sådan at vi får mere til fælles med dem langt væk end dem der er tæt på!

Når vi ser på et landkort kan vi godt se hvilke lande der er tættest på. Men er det også de lande vi føler er tættest på. Hvis vi skulle beskrive hvordan der så ud i et land, kender vi så ikke New York i USA bedre end vi kender Helsinki i Finland, selvom Helsinki er meget tættere på. Det verdenskort vi ser i vores atlas er ikke nødvendigvis det verdenskort vi har inde i hovedet. Der sker noget med vores verden lige nu.Gælder det egentligt også i vores nære verden? Er der steder i Næstved der føles tættere på en andre, uden det måske har noget med antallet af kilometer at gøre? Hvilke steder kender du bedst? Hvilke steder tænker du oftest på? Og hvordan ville landkortet se ud, hvis dem du kender bedst, var dem der var tættest på?

Leg med kortet, så kommunen ser ud som du ser den indeni! God fornøjelse!
– Michael Valeur, medlem af Grønnegade Teaters Digital Advisory Board

Farvelæg Sfinksen og Elefanten - klik på billedet for at downloade!

Tegning: Anne Birk Design

Turnéoplysninger Jorden Rundt i 80 Dage

Vi glæder os til at komme rundt omkring i landet for at spille Jorden Rundt i 80 Dage. Der er nogle oplysninger vi kender allerede nu, og flere oplysninger vil komme til, når vi er længere i produktionen. Er der informationer du mangler, er du mere end velkommen til at ringe til os!

Turnéperiode:
14. september – 13. oktober 2016

Pris eks. moms i sæson 16/17
25.000 kr. ved max 250 publikum

Downloads
Scenemesterbrev
Om forestillingen

Pressemeddelelse 22. februar 2016 – Jorden Rundt i 80 dage

JORDEN RUNDT I 80 DAGE STARTER I NÆSTVED Prøverne på egnsteatrets kommende produktion er i fuld gang og hele det store hold ser frem til premieren på lørdag den 27. februar. Jorden Rundt I 80 Dage spiller frem til den 12. Marts. Flere af forestillingerne er allerede udsolgt, men det er stadig muligt at få […]


se hele artiklen

Medvirkende

 • Peter Holst

  Skuespiller Se CV
 • Jeanette Lindbæk Birk

  Skuespiller Se CV
 • Mia Lipschitz

  Instruktør & Tekst Se CV
 • Kristian Erhardsen

  Tekstforfatter Se CV
 • Mona Møller Schmidt

  Scenograf Se CV
 • Sonja Lea

  Lysdesigner Se CV
 • Pernille Plantener Holst

  Videodesigner Se CV
 • Sune Skuldbøl Vraa Nielsen

  Komponist & lyddesigner Se CV
 • Pernille Siggaard

  Rekvisitør Se CV
 • Ingrid Lill

  Illustrator Se CV
 • Michael Valeur

  Digital konceptudvikler Se CV
 • Kasper Daugaard

  Koreografisk konsulent Se CV
 • Andreas Buhl

  Produktionschef & Videosetup Se CV
 • Mikkel Larsen

  Tekniker & Afvikler Se CV